Colin de Rover

werd geboren in 1953 te Perth, Australië. Op 13 jarige leeftijd kwam hij naar de plaats en het land van zijn ouders: Bergen (NH) in Nederland. De Engelstalig jongen werd naar de LTS gestuurd. Daar bleek een enorm gevoel voor metaal-bewerken. Dat had echter niet zijn interesse. Hij ging tekenen bij de kunstenaar Michel Gardena. Gardena dacht dat Colin een kans zou maken om toegelaten te worden op de Gerrit Rietveld academie. En dat klopte. Colin volgde de 5 jarige studie op de kunstacademie in schilderen en vrije grafiek. Na de academie besloot hij voor ruimtelijk werk te kiezen, en zijn belangrijkste materiaal werd metaal.

Het werk

van Colin onderscheidt zich door een speelse omgang met metaal. IJzeren platen, buizen, balken worden ingeslepen, gebogen, bewerkt, gelast en soms gegalvaniseerd of gespoten. Gebruiksvoorwerpen van metaal kunnen ook ingezet worden voor een nieuw beeld. Niet alleen metaal: hout uit de natuur, leren riemen, oude kwasten, brillen zijn ook de laatste jaren gebruikt voor een nieuw leven in een object.
Aanvankelijk was zijn werk strak geordend, geometrisch, hoewel zijn titels al een associatieve kant lieten zien. In zijn latere werk komt het spelen met metaal en andere materialen tot volle bloei. Recent zijn de modeltekeningen waarbij hij het uitgangspunt hanteert dat het geen academische tekeningen mogen worden.

Ruimte voor kunst

Om beelden en objecten te kunnen maken is ruimte nodig. Deze ruimte heeft Colin gevonden in Drenthe. In het buitengebied van Orvelte ligt Ruimte voor kunst. Hier woont en werkt de kunstenaar samen met de schilder Marijke van der Meij. Hier is ruimte voor alle materialen en het werk. Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen een afspraak maken voor een atelierbezoek.